dimarts, 18 de març del 2008

Espanya 6 - França 52

Ahir diumenge la selecció espanyola sub18 es va enfrontar a la selecció francesa en els quarts de final del Campionat d'Europa de la AER que s'està disputant a Venècia (Itàlia). En aquesta selecció com sabeu la majoria (a l'espanyola, a la francesa no arriba encara...), està un dels nostres companys Marc Puigbert que va ser titular com mig d'obertura i va jugar els 70 minuts.

El partit va ser dominat clarament pels francesos, com era de suposar, ja que estàn defensant el títol que van aconseguir l'any passat, però la selecció espanyola els va plantar cara i va deixar el llistó on corresponia després d'haver aconseguit l'ascens de categoria l'any passat.

Els francessos van començar el partit anotant un assaig molt rapid al minut 2' obra del seu numero 5 amb transformació del 10 Bosch. Després de 14 minuts, frança ampliaba la distància al marcador amb un altre assaig, aquest cop anotat per l'aler Jinzelle, que el 10 va transformar. Espanya va respondre amb 2 cops de castig, als minuts 20' i 24' convertits pel mig de melée del Malaga, Ignacio Heredia, deixant el marcador 6 - 14. Deu minuts va aguantar Espanya els 8 punts de diferència fins que al minut 34' l'arrier francés Julien Fritz plantes la pilota a la zona de marca espanyola, sense que transformés el 10. Espanya arribava al final del primer temps amb un resultat de 6 a 19 i amb un bon regust de boca per la poca diferencia de punts.

La segona part es va desenvolupar com era d'esperar per la diferència física dels dos combinats, Espanya rebia un assaig del numero 4, Clement Veekman, sense transformar 4 minuts després de començar la segona part i 5 minuts després un altre del numero 21 francés transformat per ell mateix. La diferència s'ampliava de 13 a 25 punts. Encara i així el XV del lleó va aconseguir defensar la seva linia de marca amb efectivitat fins el minut 62', quan el 14 francés tornava a assajar i el 21 Jeremy Goondrand transformava correctament. França va aprofitar aquests ultims 10 minuts per augmentar la diferencia davant la davallada fisica dels de vermell, amb assajos transformats del número 17 al minut 66' i del 4 al 70', deixant un marcador final de 6 a 52 i la sensació als jugadors espanyols de que si el partit hagues durat 10 minuts menys haurien sigut 31 punts en comptes de 52.

Els encreuaments faràn que Espanya s'hagi d'enfrontar dimecres a Romania per un lloc a la lluita per la 5ena posició contra el guanyador del Russia - Georgia, en cas de perdre contra els romanesos haurien d'enfrontarse amb el perdedor d'aquest partit per la permanència al grup A.

Els altres resultats dels 4ts de final són Irlanda 53 - Russia 0, Anglaterra 53 - Georgia 3 i Italia 25 - Romania 0 en un partit on els Italians van rebre fins a 3 Sin-bins.