U.E.Santboiana 19 – 03 Culford School

Estadi Baldiri Aleu

15 inicial:

1-Dani Ferrón, 2-Edu Martínez, 3-Ricard Abad, 4-Arnau Mestrich, 5-Arnau Cobo, 6-Martí Salvador, 7-Nil Pastor, 8-Marcos de la Fuente, 9-Antonio Alonso, 10-Marc Puigbert, 11-Fran Moreno, 12-Miguel Arco, 13-Pablo Pena, 14-Jordi Sorni, 15-Isaac Barrera

El partit va començar a les 20:30 amb molta intensitat per part de la U.E.S., i en la primera jugada trenada en atac, l'ala Jordi Sorni va quedar-se molt a prop d'assajar, cometent un avant a pocs metres de la línia de marca rival. El combinat anglès va saber reaccionar a aquesta embranzida inicial dels catalans, i el nivell dels dos jocs es va anar anivellant. Al minut 15 de la primera part, un cop de càstig avança el Culford School, 0-3.

Durant tot el partit, la defensa de la U.E.S. va estar a un nivell força alt, sobretot pel que fa als tres-quarts, que impediren una vegada i una altra la penetració de la línia rival. Això, combinat amb una bona disciplina defensiva i de neteja dels rucks per part de la nostra davantera, provocà que els visitants no anotessin cap més punt en tot el partit, malgrat disposar d'un altre cop de càstig a favor a l'últim minut de la primera part.

La segona part començà amb una gran millora de la nostra mitja pel que fa al joc de peus, enviant moltes pilotes compromeses a camp contrari, ben pressionades per tot l'equip. Finalment, després d'una melée a cinc metres de la zona d'assaig rival molt ben resolta per la nostra davantera, els tres quarts desplegaren una molt bona combinació que acabà amb la marca de l'obertura Marc Puigbert, sota pals. Ell mateix la transformà, i el marcador passava a ser de 7-3.

Pocs minuts després, i aprofitant aquesta nova arrencada ofensiva, el talonador Edu Martínez s'incorporà a la línia, fixà el seu defensor i donà l'oval a l'ala Robert Bors, que havia entrat en substitució del lesionat Fran Moreno, i aquest assajà còmodament, deixant el marcador en 12-3, ja que la marca no va ser transformada.

A partir d'aquest moment el joc començà a endurir-se per part de l'equip anglès, que veia com ja se li escapaven totes les opcions de guanyar el partit. Va ser al minut 20 de la segona part quan arribà la sentència santboiana de la mà de Miguel Arco, que assajà sota pals, estrenant-se així amb la samarreta de la U.E.S. Aquest cop en Marc Puigbert sí que transformà la marca, deixant el marcador en el definitiu 19-3.

Al llarg de tota la segona part, el cos tècnic local donà entrada a Ako Khvakhadze, Fran César, Adrià Sánchez, Àlex Roca i al ben retornat a l'equip, Robert Arroyo.

En general, l'equip experimentà una notable millora respecte als últims partits, sobretot pel que fa a l’organització defensiva i la presa de decisions en atac, així com en les fases de conquesta i conservació de la pilota, per part dels davanters (tot i que van fallar algunes touches que haguéssin sigut claus).

Però no hem d'oblidar que tot just estem començant a créixer com a equip i que hem de continuar treballant igual i més, per assolir els objectius de la temporada. El pròxim rival serà el Gòtics, aquest diumenge a les 12h al Baldiri Aleu, en el Campionat de Catalunya