diumenge, 25 de novembre del 2007

No va poder ser

Decepció.
Després d'un partit durissim en el que els portuguesos sempre van anar davant en el marcador, i amb un final no apte per cardíacs en el que podríem haver donat la volta al resultat, el tanteig final va ser de 22 - 16.

Freda tarda la d'ahir a Lisboa, en un estadi més ample que llarg, però amb una gespa excelent i amb l'assistencia de pocs espectadors per l'importancia del partit.
Després d'un problema amb la maleta que portava les samarretes que va extravar-se a l'aeroport del Prat, vam aconseguir una equipació (la de l'Agronomia al qual agraim molt el havernos-les deixat) per poder saltar al camp per escalfar.
El partit va començar amb sortida de mig camp nostra, recepció portuguesa i touche a favor nostre. La linia va cantar una jugada i va fer el primer avant de molts més que es van succeir durant l'inici del partit fruit de la pressió de la linia portuguesa, que va estar impecable durant tot el partit. Els portuguesos van recuperar la pilota i van començar a desplegar el seu joc obert i contundent que va acabar en un assaig del numero 7 Melim al minut 3 amb posterior transformació del 12 Nuno Valle. Aquesta marca tan aviat va ser un cop dur per nosaltres però erem conscients de que un partit es molt llarg i ens quedaven molts minuts per remontar.
Però la cosa no millorava i al minut 14 fruit de una serie d'atacs portuguesos, l'arbitre va concedir un cop de castig al CDUL que el seu 12 va passar sense problemes. Sortida de mig camp nostra, recuperació de la pilota i cop de castig a favor que l'Aubanell(13) converteix deixant el marcador 10 - 3 al minut 17. Però el CDUL no es va deixar sobreposar i va seguir amb el seu joc desplegat que tan mal ens va fer i després de plantarse a la nostra 22 amb un contratac del seu 15 (un neozelandés que va ser el millor del seu equip sens dubte),van fer un parell de fase rapidisimes i aprofitant una superioritat numerica el seu ala Gonzalo Archer al minut 20 va anotar un assaig a la cantonada molt dubtós però que l'arbitre i el linier van concedir i que no va ser transformat i que possava el marcador 15 - 3 y les coses molt dificils per nosaltres. Pero poc a poc el nostre joc de davantera va començar a agafar una mica més de protagonisme i després de 10 minuts en els que la possessió va tornar a ser nostra vam aconseguir una altre cop de castic que va transformar l'Aubanell i que ens va pujar els anims. Els següents minuts fins al final de la primera part van ser un constant intent de la davantera santboiana d'entrar a la marca del CDUL que no tenia cap altra manera de parar-los que fent cops de castig i que va desembocar en una targeta groga pel seu 8. La següent jugada era la ultima de la primera part i després d'un maul que no va arribar a formar-se, l'Ivan(9) va jugar al tancat deixant a Josep(6) i Martínez(14) en un 2 contra 1 a 5 metres de marca que va acabar amb el Josep, placat, llençant-se a la zona d'assaig. L'arbitre va dir que no habia arribat a posar la pilota a terra i que per tant no era assaig i va xiular la mitja part a la que arribavem amb 15 - 6 al marcador però amb esperances de remontada.

Lasegona part va començar amb sortida del CDUL i el SantBoi, que va entrar més enchufat, va començar a marcar el ritme del partit que portaria durant gairebé tota la segona part. Però la pressió de la linia del CDUL no deixava respirar a la nostra trescuarts que havia de treure la pilota xutant o delegar en la delantera que era per on més vem tirar endavant. Van ser uns 10 minuts de intentar-ho fins que Joan Fuster(15) al minut 44, va rebre la pilota i en una gran jugada personal en la que va deixar enrera mig equip del CDUL va acabar plantant sota pals i Aubanell va convertir l'assaig que ens ho possava tot més aprop que mai i amb la moral alta. Pero immediatment el CDUL, al 47, en una excelent jugada d'equip i mitjançant el seu numero 7 es va plantar dins de la marca dels de Santboi que van veure desde sota dels pals com el 12 portugués passava la transformació i deixava el marcador en 22 - 13, i 2 minuts després provaven un cop de castig que afortundament no va entrar. Va tornar el seu 8 al terreny de joc. El partit es posava molt dificil i el joc del CDUL seguia sent molt contundent.
A mesura que les seves forces minvaven ens vam anar creixent i un cop de castig al minut 66 convertit per Aubanell i que ens posava a un assaig convertit de la victoria. Vem seguir amb la possessió i provant-ho per davantera, però en un contratac dels portuguesos es van plantar darrere de la nostra 22 i van treure un cop de castig que van provar de tirar a pals amb poca fortuna ya que el xut es va quedar curt i no anava ben dirigit. Tota la resta del partit ho vam provar, ho vam intentar amb totes les nostres forçes, que ja eren poques, i en l'ultim minut Marc Puigbert, que habia entrat al descans per Sergi Martínez, es va quedar a un metre de aconseguir l'assaig pero no va ser impossible i després de que l'arbitre concedís cop de castig per retingut, els del CDUL van xutar fora i el partit va acabar amb derrota Santboiana.

Vam marxar decepcionats i amb el mal sabor de boca d'haver-ho tingut tan aprop i no haver-ho conseguit pero vam perdre davant un gran equip, que potser no eren millors pero que si que va jugar millor i al final aixo es el que compta.